Samsung Display са инвестирали $325,73 милиона в съществуваща инфраструктура за производство на гъвкави OLED панели, предаде PhoneArena. Компанията е купила производствена техника от общо десет производителя с цел да удвои собственото си производство на дисплеи с органични диоди във фабриката си в Тангжеонг до 30 000 бройки месечно.

 

Интересното е, че, според експерти, Samsung са направили тази огромна инвестиция не за друго, а за да посрещнат нуждите на Apple. Сигурно се чудите за какво са й на Apple OLED дисплеи? Макар и по непотвърдена информация, някое от следващите две поколения iPhone – iPhone 7s или iPhone 8 – ще разполага с OLED дисплей.

 

Още от Digital:

 

Говори се, че Apple възнамеряват да превключат от LED към OLED дисплеи още до следващата година, като вече сключват договори с големите производители на такива компоненти. Сред тях, освен Samsung Display, изглежда са и JDI и LG Display. Напомняме, че и Samsung, и LG и в момента произвеждат OLED панели за Apple, само че единствено за смарт часовника Apple Watch.