Samsung Galaxy Note 10 ще продължи стратегията на компанията да представя няколко смартфона от висок клас в началото и края на календарната година. Устройството ще предложи редица подобрения, спрямо своя предшественик и ще е фокусирано предимно към корпоративните потребители. Любителите на мобилната фотография, обаче ще останат разочаровани, тъй като Samsung ще запазят сериозните подобрения в сферата на камерите за Galaxy S11.

 

Данните са на популярния блогър Ice Unvierse, който твърди, че смартфона ще има само една камера за селфита, а не два сензора, както се очакваше. Резолюцията на обектива ще е 10МР, като той ще е разположен централно в горната част на дисплея. Интересно дизайнерско решение на Samsung е премахването на хоризонталната подредба на задните камери, които вече ще са позиционирани във вертикална посока. Samsung Galaxy Note 10 ще предложи четири обектива на гърба.

 

 

Според непотвърдена информация основната камера ще е с 16-мегапикселова резолюция с Ultra-Wide сензор и широк зрителен ъгъл от 123 градуса. Предвиден е отделен обектив с Time-Of Flight технологията, както и 12МР телефото камера с възможност за 2х мащабиране. Последният обектив веротно също ще поддържа 12-мегапикселова резолюция, като интеграцията на сензор с 10-кратен оптичен зуум ще бъде отложена за премиерата на Samsung Galaxy S11 в началото на 2020г.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy Note 10 ще има Infinity-O дисплей с по-малък отвор за селфи камерата