Apple и Samsung в продължение на години водят ожесточена конкуренция в глобалния пазар на смартфони. Двуполюсният им модел на доминация бе подложен на сериозни изпитания заради популярността на Huawei. Китайският производител се утвърди като втория най-голям бранд в индустрията и дори си постави амбициозната цел да изпревари Samsung и да се превърне в едноличен лидер при смартфоните. Най-голям принос за влиянието на компанията в световен мащаб има премиерата на P20 Pro в началото на 2018г.

 

Устройството предлага много иновативни характеристики, но също така се превърна в първия смартфон в света, който има тройна задна камера. Huawei P20 Pro се превърна в абсолютен хит сред потребителите, което накара Samsung и другите производители на Android да обърнат внимание на тази функционалност. Малко след това видяхме първия смартфон с четири камери, но P20 Pro на практика принуди Samsung също да използват тройна задна камера в тазгодишния си флагман Galaxy S10, за да бъдат успешни.

 

 

Очакванията са Galaxy Note 10 да доразвие тази концепция и да предложи четворна камера в задната част, съобщава PhoneArena. Всъщност това е само един от примерите как иновациите на Huawei принуждават другите големи имена в индустрия да следват примера им. Компанията също така провокира голям интерес и с уникалния "Night Shot" режим на снимане, който дебютира в P20 Pro. Постепенно тези иновации ще накарат и Apple да започне да интегрира подобни функции към смартфоните си.

 

Още от Digital: Huawei ще продадат рекордните 260 млн. смартфона през 2019г.