Intel засега не успяват да се превърнат във водещ фактор в пазара на мобилни устройства, което може да се промени заради партньорството с Apple в пазара на смартфони, но това не пречи компанията да разработва нови иновации. Сега главният изпълнителен директор на технологичния гигант, Браян Кързанич разкри своето мнение за набиращите популярност самоуправляващи автомобили, в които той вижда огромен потенциал. В свое изявление по време на пресконференцията Fortune Brainstorm Tech той сподели, че те ще предизвикат следващата голяма революция в мобилната индустрия, предаде CNet.

 

Основната причина за това е, че те ще бъдат постоянно свързани към интернет, което пък налага те да могат да обработват и изпращат в реално време огромно количество информация, както и да си комуникират помежду си. Intel смятат да допринесат за тяхното навлизане на пазара като разработят специална серия процесори, която да им позволи да изпращат данните в нейните сървъри. От компанията вярват, че самоуправляващите могат да се превърнат в следващата голяма революция в индустрията след смартфоните, заедно с облачните услуги и 5G мрежите.

 

Oт Intel вече са започнали да си партнират с AT&T и Google в съвместни проекти, с които да ускорят навлизането на платформата Интернет на нещата и смарт автомобилите от ново поколение. Ще е интересно да проследим какви нови технологии ни очакват от тях в следващите години, но е само въпрос на време автомобилите ни да се превърнат в следващата голяма революция. Все пак ще са необходими няколко години преди това да се случи и ние потребителите можем да очакваме първите подобни модели на пазара да се появят до края на десетилетието.

 

Вижте Intel спират да разработват технологии за безжично зареждане