Следващото поколение смартфони ще имат безрамкови дисплеи, в които са вградени сензори за отпечатък и селфи камери. Вече се работи усилено над концепцията, но различни технически затруднения бавят премиeрата на подобни устройства на пазара. На този етап сме виждали единствено прототипи, а не реални продукти, които могат да се купят от потребителите. Производителите на Android засега са фокусирани около използването на малкия отвори на екрана, Notch прорези или плъзгащи се камери.

 

Xiaomi също проявяват сериозен интерес към технологията, но са сигурни, че ще е нужно време преди да можем да използваме подобна иновация. Причината е, че все още се търсят решения на различни технически проблеми, които възпрепятстват създаването на подобен модел. Въпреки опитите на всички големи производители, обаче засега има редица ограничения, които възпират популяризирането на технологията. Xiaomi твърдят, че проблемите са няколко, съобщава xda-developers.

 

 

Първият е свързан с плътността на пикселите, която не е толкова висока, както смартфоните на пазара. Другият недостатък е свързан с факта, че сензорите в екрана не допускат толкова светлина. Това е проблем, тъй като ще се отрази на качеството на снимките. Необходимо е навлизането на нова серия иновации, които да оптимизират работата на камерите, за да предложат нещо различно на потребителите. Само така устройствата с вградени камери могат да станат хит на пазара.

 

Още от DIgital: Ето кои са смартфоните с най-добри камери през 2019г., според DxOMark