Световната пандемия продължава да има силно влияние над ежедневието ни. Добрата новина е, че вече се виждат първите стъпки към охлабване на мерките.

Това ще има важно значение не само за повдигане на тонуса на хората, но също така се очаква да окаже важен икономически ефект.

Разпространението на коронавируса се отрази на производството и услугите в редица индустрии и ще е необходимо време да се стабилизира ситуацията. Това доведе и проблеми с доставките на хардуер.

Ситуацията при производителите на бира също е доста необичайна. Оказва се, че има излишък от милиони литри на пенливата течност, които не се консумират и отлежават в кегове.

Ако тази стока не се продаде се допусне изтичането на срока ѝ би нанесло сериозни финансови щети за компаниите. Kонкретната причина е отлагането на много събития като концерти и фестивали, както и факта, че заведенията за затворения заради световната пандемия.

Вече се търсят алтернативни решения за справяне с нетрадиционната ситуация, съобщава BusinessInsider.

 

 

Според първоначалните изчисления има излишък в размер на около 10 милиона литра бира, която престоява в складове без да се консумира. Стойността на това количество е около $1 млрд., което е сериозна сума дори за най-големите производители.

Тази задача е свързана с няколко предизвикателства, сред които трудностите за транспортирането и изпразването на пълните кегове, които са по-скъпи от празните.

В същото време течността не може просто да бъде изсипана в канализацията, тъй като рискува да компенсира нивата на pH на водените канали и да генерира нежелани бактерии.

Решението е използването на специални съединения,, които разлагат бирата и позволяват безопасното извличане от кеговете.

Вече стартира кампания на някои големи производители, които споделят цената на неизпитата бира с техните дистрибутори.

По този начин се редуцира значително потенциалната загуба за барове, ресторанти и др.Сред тях са Constellation Brands Inc, Diageo PLC, Anheuser Busch InBev, които произвеждат съответно Modelo, Guinness и Budweiser.

Тези данни са поредния пример колко всеобхватно е влиянието на пандемията върху световната икономика.

 

Още от Digital: Създадоха бира по уникална китайска рецепта на 5000 години