В края на миналата година Uber се озоваха в центъра на конфликт с регулаторните органи, защото провеждат публични тестове със самоуправляващи автомобили без необходимите документи. Ситуацията около компанията продължи да бъде обтегната, тъй като в последните няколко седмици избухнаха още няколко скандала. Някои служители обвиниха своите преки ръководители в Uber в сексуален тормоз, а притежаваната от Alphabet компания Waymo я обвини в кражба на интелектуална собственост. 

 

Комбинацията от тези фактори е принудила вторият най-важен човек в структурата на Uber да напусне своя пост, предаде SlashGear. В случая става въпрос за президента на компанията Джеф Джоунс, който бе назначен на тази позиция преди едва шест месеца. Припомняме ви, че през последните няколко месеца още няколко от най-високопоставените служители на Uber също взеха решение да се оттеглят от своите постове и да продължат кариерата си на друго място. 

 

Данните за оттеглянето на Джеф Джоунс вече бяха потвърдени от Uber. Все още не е ясно кой ще замени досегашния президент в структурата на компанията. Uber също така търсят да назначат и нов главен оперативен директор, който да се грижи за по-добрата комуникация между служителите и да се бори срещу възникването на бъдещи скандали. Въпрос на време е да разберем как тези кадрови промени ще се отразят на бизнес стратегията на Uber през 2017г.

 

Вижте как Uber се слива с най-големият си конкурент в сделка за $35 млрд.