Aгресивната стратегия на Microsoft да накара повече хора да преминат към Windows 10 създава доста проблеми на представителите на бизнеса. Припомняме ви, че само след няколко месеца спира поддръжката на Windows 7. Това налага клиентите на компанията да обмислят ъпдейт към новата операционна система, за да си спестят проблеми с производителността и сигурността. Това ще се случи на 14 януари 2020г., когато Windows 7 вече няма да получава никакви софтуерни актуализации или пачове от Microsoft.

 

Доклад на експерти по сигурността от 1Е разкрива, че 32% от крайните потребители продължават да използват Windows 7, което ги прави уязвими на редица заплахи. Над 82% от компаниите твърдят, че сигурността е водещ фактор за стратегията им, като 56% от тях признават, че миграцията на компютрите към Windows 10 е твърде бавен процес. По този начин си признават, че са очаквали този преход да стане с много по-бързи темпове от сегашните. Дори и тези, които са ъпдейтнали изпитват проблеми.

 

 

В голяма степен те са провокирани от традиционните два Windows 10 ъпдейта на година, които създават различни бъгове с драйверите и хардуера на устройствата, предаде TechRadar. Най-сложна е ситуацията в сектори като търговия и транспорт, където са мигрирали по-малко от 65% от съвместимите машини. Сходна е ситуацията при финансовите услуги, обществения сектор, строителството, недвижимите имоти и медиите, където цифрата е 66%. Тези стойности вероятно ще се увеличат в следващите месеци.

 

Oще от Digital: Как да инсталирате Windows 10 от USB устройство