PayPal се утвърдиха като предпочитан избор за мобилни плащания, тъй като гарантират бързи, сигурни и надеждни преводи между потребителите. За максимално улеснение можете да получавате и изпращате пари с услугата от почти всички видове кредитни карти, сред които MasterCard и Visa.

В момента услугата се използва от почти 350 млн. потребители, които всеки ден извършват милиони транзакции. Само преди дни ви информирахме, че пoтpeбитeлитe нa РауРаl вeчe щe мoгaт дa пaзapyвaт c bіtсоіn и дpyги ĸpиптoвaлyта. Това е интересна функция, която има потенциала да улесни доста хора.

Подобна интеграция ще допринесе значително и за популярността на виртуалните валути по цял свят. PayPal ще продължат да работят над допълнителни функции, с които да се превърнат в още по-атрактивна платформа за още по-вече потребители. Сега компанията предизвика сериозна дискусия в интернет с решението си да блокира акаунта на Epik.

Всъщност това е уеб хостинг компания и регистратор на домейни, като спирането на профила е провокирано от нарушения на "Risk Controls" правилата за използване на PayPal.

 

 

Ситуацията ескалира и доведе до публикуване на гневни постове в официалния блог на Epik, които обвиняват компанията в "консервативна пристрастност". Конкретният мотив за спирането на акаунта е провокирано от алтернативната цифрова валута Masterbucks, съобщава Mashable.

Тази валута може да се използва за купуване на Epik продукти или да бъде конвертирана в реални американски долари. Въпреки очевидните предимства, които компанията изтъква от този метод за разплащане се оказва, че съществува друг проблем.

Решението на PayPal да спрат достъпа до този профил е провокирано от факта, че Epic не са предприели необходимите юридически стъпки, за да гарантират, че Masterbucks може да се предлага в настоящия си вид на потребителите и спазва законодателството на САЩ.

Oт PayPal твърдят, че са опитали да се справят с проблема и са информирали своевременно Epik още преди няколко седмици. Реакцията на Epik закъсня, като в уеб сайта им се появиха три отворени писма, обвиняващи PayPal в политически мотиви за спирането на съответния акаунт.

 

Oще от Digital: Как да премахнете дебитната или кредитната си карта от услугата PayPal