Oснователите на Google и сегашни ръководители на Alphabet без никакво съмнение са едни от най-богатите и влиятелни фигури в технологичната индустрия. Вероятно не сте обърнали внимание, но Лари Пейдж и Сергей Брин умишлено ограничават публичните си прояви и възможността да дават интервюта пред медиите. От своя страна това не е суеверие или странен ритуал, тъй като си има причина за това интересно решение на най-важните хора в Google и Alphabet, коментира BusinessInsider.

 

Данните за това бяха разкрити от другия силен човек в технологичния гигант, Ерик Шмидт, който разкри защо те почти не са говорили пред пресата в последните 11 години. Оказва се, че през 2004г. те решават да направят интервю за популярно списание с уговорката то да включва само текст и в него да не се публикуват техни снимки. Изявлението на Лари Пейдж и Сергей Брин обаче се случва в момент, в който Google се подготвя за превръщането си в публична компания и излизане на борсата.

 

Нещата, които те споделят в него се отразяват в негативен план на този процес, тъй като разкриват различна информация за технологичния гигант, в сравнение с тази, която е публикувана публично от тях. Лари Пейдж и Сергей Брин например казват, че служителите са около 1000, докато всички знаят, че техния брой е двойно по-голям, а също, че Gmail не разполага с толкова сериозно предимство пред другите имейл услуги. След тази случка те решават дa не дават повече интервюта, а когато това се налага пред микрофона и медиите се изправя Ерик Шмидт, който и досега прави това вместо тях.

 

 

Вижте защо Лари Пейдж и Сергей Брин са искали да кръстят Google с името BackRub