Потребителите на Android имат възможността да избират между разнообразие от премиум устройства на водещите производители. Конкуренцията в най-високия клас е доста сериозна, което е причина за впечатляващите иновации в камерите, дисплеите и хардуера през последните години.

OnePlus е алтернативен бранд, който предизвиква все по-голям интерес към своите смартфони. След като представиха OnePlus 8 от компанията са се насочили към разработката на още един модел, който ще се продава на по-достъпна цена. Въпросното устройство ще е от средния клас и вероятно ще бъде представено като OnePlus Z.

Компанията ще предложи някои от премиум функциите на OnePlus в предстоящия си модел, който сега попадна в базата данни на бенчмарковете Geekbench. Това ни разкрива повече детайли за хардуера и възможностите на смартфона.

Конкретното име на устройството е OnePlus AC2003 и отчита резултат от 612 при "Single-Core" и респективно 1955 точки при "Мulti-Core" тестовете, съобщава BGR.

 

 

Според непотвърдена информация OnePlus Z ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 765 процесор, който е допълнен от 12GB RAM. Тук е момента да отбележим, че Google Pixel 5, чиято премиера вероятно ще е през октомври ще използва същия процесор.

Това решение е голямо разочарование, тъй като много потребители се надяваха смартфона да работи с по-мощния Qualcomn Snapdragon 865 процесор. Именно тук е голямото предимство на OnePlus Z пред един от най-очакваните модели с Android за годината.

Двете устройства ще имат еднакъв процесор, но OnePlus Z ще се продава на по-достъпна цена. Очакванията са базовата версия на Google Pixеl 5 да струва $699, което е колкото OnePlus 8.

Oсвен процесора OnePlus Z ще има 12GB RAM, което е повече от 8GB RAM в предстоящото устройство на Google. Все още не знаем пълните специфкации на OnePlus Z, но няма да е изненадващо, ако се превърне в един от най-продаваните смартфони през втората половина на 2020г.

 

Oще от Digital: OnePlus ще се фокусират към по-достъпните смартфони през 2020г.