Samsung Galaxy X е кодовото име на първите смартфони на компанията, които се сгъват като лист хартия. Инженерите на корейския производител вече експериментират с различни идеи как да превърнат този проект в реалност. Първоначалните планове на Samsung предвиждаха още до края на годината да се произведат ограничени бройки на първия смартфон със сгъваем дисплей. Оказва се, обаче, че това няма да се случи, защото компанията се нуждае от повече време, за да направи тази технология достъпна за всички, съобщава PhoneArena.

 

Информацията бе потвърдена Ким Тае-унг, кoйто е един от главните инженери на Samsung Display дивизията. Той сподели, че необходимият производствен метод за създаването на сгъваем смартфон няма да е готов преди 2019г. Докато това се случи корейският гигант ще се фокусира изцяло върху устройствата, които нямат рамки около дисплея. По този начин Samsung ще разполагат с достатъчно време да отстранят техническите проблеми и да представят първия смартфон със сгъваем дисплей. 

 

Тук е момента да отбележим, че след две години на пазара бихме могли да видим първите устройства, които се сгъват само от едната страна. Необходими са още години, за да бъдат представени на пазара модели, които се сгъват и от двете страни. Samsung вярват, че имат потенциал да изпреварят конкурентите си с премиерата на първото подобно устройство. Както всяка революционна технология ще трябва да се въоръжим с търпение преди да можем да се възползваме от нейните предимства.

 

Вижте кога смартфоните със сгъваеми дисплеи ще се превърнат в реалност