Водещите производители полагат много усилия, за да премахнат всички компоненти в предната част на смартфоните. Така потребителите ще могат да използват цялото пространство за възпроизвеждане на мултимедия, игри и приложения. Следващата голяма стъпка за постигане на съвършения безрамков дисплей е вграждането на селфи камерата в дисплея, което би премахнало "Notch" и "Waterdrop" прорезите, както и малките отвори в горната част на екрана.

 

Вече ви информирахме, че Оppo и Xiaomi показаха първите смартфони с камера вградена в дисплея и е само въпрос на време тази технология да стане реалност. Въпреки факта, че прототипите показани от компаниите са в напреднал стадий на разработка едва ли ще се появят на пазара преди края на 2019г. Технологията е много обещаваща и постепенно ще привлече вниманието на най-големите компании. Благодарение на тях вероятно след една или две години тази иновация ще бъде достъпна за всички.

 

 

Популярният блогър IceUniverse също твърди, че е малко вероятно да види смартфон с камера в екрана в следващите месеци. Преди това да се случи ще станем свидетели на тренда да намаляват размерите на малките отвори, в които сега са вградени тези сензори. Samsung Galaxy S10 има рамки с дебелина около 5 милиметра около предната камера, но до две години тази стойност ще намалее до 1 милиметър. След това камерата масово ще бъде позиционирана в екрана.

 

Още от Digital: Защо гъвкавите дисплеи ще направят камерите на смартфоните по-добри