Apple реализираха премиерата на серия нови продукти през последния месец. След като видяхме iPhone 13 вниманието ни беше насочено и към премиерата на MacBook Pro (2021). Лаптопите от серията са достъпни в 14" и 16" версии, като също така използват Apple M1 Pro и М1 Max процесорите от последно поколение. Вероятно най-много дискусии предизвика дизайнерското решение да бъде добавен Notch в горната част на дисплея.

Тази характеристика е неизменна част от последните версии на iPhone, като вече намира място и в MacBook Pro. Наличието на този компонент не е случайно и е провокирано от няколко неща. От една страна е необходимо Apple да осигурят достатъчно пространство за TrueDepth камерата. В същото време компанията увеличава размера на екрана, като премахва рамките около него.

По този начин MacBook Pro (2021) има краища с дебелина от едва 3.5 милиметра около дисплеите, които вече са с размери от 14.2" и 16.2 инча, съобщава МаkeUseOf.

 

 

Менюто в горната част е програмирано да се възпроизвежда около Notch-a, което ще ви позволи да виждате същото съдържание, както досега. Само в определени случаи и работа с някои приложения може да има проблем от подобно естество. Ако включите видео във FullScreen режим самият прорез ще се превърне в тъмен фон, който не влияе на съдържанието.

Apple дори препоръчват да използвате Dark Mode в новите лаптопи за максимално изживяване. Технологичният гигант трудно въвежда промени, които не са добре обмислени. Съществуването на Notch в тазгодишните версии на MacBook Pro вероятно е индикация, че Face ID ще стане част от Mac екосистемата.

Засега функцията не е достъпна, тъй като Apple се нуждаят от повече време, за да я интегрират към популярната си гама от компютри.

 

Още от Digital: Зареждането на Аpple MacBook Pro от грешната страна предизвиква шум и спад в производителността