Apple Watch е голям хит сред потребителите и продължава да е най-продаваният смарт часовник в индустрията. Компанията не е обявила официално данни за продадените бройки анализаторите прогнозират, че над 25 млн. потребителя използват последното поколение на устройството. Това е цифра, която превръща Apple Watch в най-популярната фитнес джаджа в света. Смарт часовниците на компанията са генерирали повече приходи от премиерата на първия Apple Watch в сравнение с всички модели на швейцарските производители взети заедно.

 

Едва ли има по-категорично доказателство за глобалния успех на този бранд. Apple вече работят усилено над следващото поколение на популярните си смарт часовници, предаде BGR. Един от основните акценти в новия модел ще бъдат фитнес функционалностите. Компанията проявява голям интерес към софтуера, който следи и анализира в реално време ключовите показатели за тренировките ни. Новият Apple Watch също така ще е в състояние да следи нивата на глюкоза в човешкото тяло.

 

В момента това е функция, която не се поддържа от нито един смарт часовник на пазара. Apple се надяват да революционизират изцяло този сегмент и да помогнат на милионите хора, които страдат от диабет в битката с тази болест. Компанията разработва и нова серия смарт каишки, които добавят различни функционалности към Apple Watch, като камера или батерия. Подобни аксесоари не само ще подобрят работата на устройството, но и ще позволят на потребителите да го персонализират съобразно личните си предпочитания.

 

Вижте как бъдещите смарт часовници ще могат да ни казват кога се разболяваме