Хонг Конг е един от най-модерните и луксозни градове в Азия, чиято територия е 1104 квадратни километра, в който живеят над 7.2 млн. души. Гъстотата на населението е причината да се търсят алтернативни архитектурни решения и в много от случаите най-подходящия вариант е изграждането на небостъргачи. Ако сте имали възможността да пътувате до Хонг Конг вероятно ви е направило впечатление, че в конструкцията на небостъргачите има огромни дупки. Разбира се това не е плод на случайност.

 

От BusinessInsider ни информират, че те представляват т.нар. "Dragon Gates", които позволяват на драконите да летят свободно от планината към водата. Митичните създания са обект на специално внимание от древното китайско изкуство Фън Шуй, чиято цел е да хармонизира енергията и околната среда. Системата описва най-благоприятният начин да се позиционират сгради и други архитектурни обекти, спрямо законите на духовните сили. Драконите се радват на голяма почит в Азия и са предвестник и носител на благополучие.

 

 

Именно това е причината за дупките в конструкциите на най-високите сгради в Хонг Конг. Местните хора не биха си позволили да живеят на място, което блокира "драконовите врати", тъй като това може да предизвика нещастие и липса на късмет. Сградата на The Bank of China не следва тази традиция и "лошият" Фън Шуй, който използва се смята, че е причината за банкрута на много компании, чиито офиси се намират в близост до нея.

 

Вижте как бъдещите небостъргачи ще се сглобяват от лепило