Вземането на важно е решение е процес, който изисква да бъдете търпеливи и да прецените внимателно ситуацията. След като обърнете достатъчно внимание на всеки детайл можете да направите най-добрата преценка. Именно заради това не е добра идея да прибързвате, тъй като е по-голяма вероятността да допуснете грешка. Ново прочуване на University Of Dundee показва, че най-неподходящия вариант е да вземете решение по важен въпрос, когато сте гладни.

 

Изследването им обхваща 50 доброволци, които са подканени да отговорят на специална селекция от въпроси, съобщава Mirror. Co. Uk. Участниците трябва да го направят два пъти, като разликата е, че единия път са приели обилно количество храна. Резултатите показват, че хората, които са гладни са много по-склонни да се съгласят да получат малка награда незабавно, вместо да бъдат търпеливи и да получат по-голямо възнаграждение след определен период от време. 

Проучването показва, че в нормално състояние участниците са склонни да изчакат около 30-35 дни, за да получат двойна награда. Тази цифра, обаче намалява до едва три дни, когато се чувстват гладни. Данните очертават ясна връзка между нагласите на всеки човек при вземане на решение и това дали е гладен. Следващият път, когато ви се налага да направите важен избор се постарайте да сте сложили нещо в стомаха си, за да може да направите правилна преценка.

 

Още от Digital: Учени създадоха игра, за да ни стимулират да намалим приема на захар