Чаша горещо кафе е вероятно най-добрия старт на престоящия ден. Много потребители използват автоматични машини, за да си правят кафе сутрин. Ако и вие сте един от тях вероятно поне веднъж сте проявявали нетърпеливост и сте поднасяли празната си чаша още преди да се е напълнил стъкления съд. Сигурно не ви е хрумвало, но това действие се отразява на качеството на сутрешното кафе, съобщава Gizmodo. 

 

Основната причина е свързана с това, че докато наливате в своята чаша процеса на сваряването на кафето не е завършил. От своя страна това се отразява на концентрацията на кафето, която в началото е много висока и постепенно започва да отслабва. Екип от изследователи от Cooks Illustrated проведоха интересно проучване, за да проверят достоверността на това твърдение. Оказва се, че първите капки кафе от машината са най-силни. 

 

Концентрацията в началото на варенето е 3.93 части на милион, в сравнение с 0.44 части на милион в края на процеса. Това е над осем пъти по-различна стойност. Трябва да отбележим, че първите капки са два пъти по-силни от напълно сварената течност. Наливането на една чаша в началото на варенето означава, че рискувате останалата част да е твърде слаба, за да успее да ви разсъни.

 

Вижте 10 различни начина, по които се пие кафе по света