Internet Explorer е един от най-известните софтуерни продукти на компанията. През последните години браузъра предизвиква предимно негативни коментари. Microsoft представиха Windows 10 през 2015г., заедно с модерната концепция за уеб браузър в лицето на Microsoft Edge.

Първоначалните реакции на потребителите не бяха особено позитивни, но технологичният гигант не се отказа от своите планове. Компанията започна да разработва отново Edge, но този път използва технологиите на Google Chrome. Крайният резултат е, че новия браузър за Windows 10 предлага достъп до разширенията в Chrome Web Store и редица подобрения.

Новата версия на Microsoft Edge се отличава с по-бърза скорост на работа и разнообразие от функционалности, с които компанията твърди, че превъзхожда конкурентните браузъри. Съвсем логично Microsoft ще се фокусират изцяло върху разработката на новия Edge и ще оставят Internet Explorer на заден план.

 

 

Само преди няколко седмици ви съобщихме, че Мicrosoft спират поддръжката на Internet Explorer 11 в Windows 10 през юни 2022г. По този начин хората, които все още разчитат на браузъра за достъп до интернет разполагат с още 12 месеца преди да мигрират към друго популярно заглавие.

Ако използвате IE 11 дори не е необходимо да чакате толкова дълго преди да преминете към Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox или друг браузър, съобщава BetaNews. Самият факт, че компанията вече разработва друг браузър е достатъчен мотив да се откажете от Internet Explorer.

За в бъдеще всички ресурси ще са насочени към създаването на по-добри и сигурни версии на Microsoft Edge. Компанията ще продължи да ъпдейтва Internet Explorer още една година, но е факт, че браузъра от доста време вече не е приоритет за Microsoft.

 

Още от Digital: Ето още една основателна причина да се откажете от Internet Explorer 11