Aко сте имали възможността да шофирате нов автомобил сте забелязали колко лесно можете да използвате и зареждате смартфона, докато пътувате. Новото поколение модели на водещите производители позволяват да ги свързвате безжично към инфотейнмънт системите и имат различни хъбове с USB портове. Едва ли има по-лесен начин да работите и поддържате батерията на смартфона заредена, докато шофирате. Оказва се, обаче, че ситуацията е малко по-различна. 

 

 

Вградените USB портове в автомобилите имат твърде малък ампераж, което означава, че ще отнеме много по-дълго време да заредите джаджата си, спрямо зарядното в дома ви. Ситуацията се усложнява още повече, ако искате да използвате устройството, докато го захранвате. Oт HowToGeek направиха интересен експеримент, за да разберат точно колко голям е този проблем и резултатите от него са доста интересни. При повечето автомобили USB портовете осигуряват едва 0.5A.

 

 

Toва може да е достатъчно да си пуснете музика от USB флашка, но няма да ви свърши работа да поддържате нивото на батерията на смартфона, ако например използвате навигацията. Дори портовете, които са предназначени специално за зарядни осигуряват максимум 1A. В този случай не трябва изобщо да използвате смартфона и скоростта, с която ще се покачва нивото на батерията също ще продължи да е доста ограничена. Най-добрият вариант е да си купите допълнително зарядно за автомобил.

 

Вижте какво трябва да знаем за безжичното зареждане на смартфоните