Disk Cleanup е неизменна част от операционната система и предлага бърз и удобен начин да изтриете ненужните файлове. Това е полезно, за да освободите повече пространство на компютъра. Сега разбираме за интересна промяна на Microsoft, които са премахнали папката на "Downloads" от Disk Cleanup. На практика това означава, че няма как да изтриете файловете в тази локация, докато използвате популярния инструмент в Windows. Решението на компанията е провокирано от обратна връзка с потребителите.

 

 

Припомняме ви, че Windows 10 October 2018 ъпдейта въведе опцията за премахване на данни от "Downloads", чрез Disk Cleanup и неговата модерна версия Storage Sense. Оказва се, че вместо да улесни тази функционалност създава проблеми на потребителите. Причината е, че доста хора, които не обръщат достатъчно внимание на файлове, които искат да премахнат е възможно без да искат да изтрият цялото съдържание на папката "Downloads" на компютъра, съобщава WindowsLatest.

 

 

Решението на Microsoft е да премахне опцията за изтриване на документи от "Downloads" в следващият ъпдейт на платформата. Така Windows 10 20H1 ъпдейта няма да предложи тази функция в Disc Cleanup и в модерната функция Storage Sense. В случай, че искате да изтриете съдържание от "Downloads" ще трябва да го направите собственоръчно, което премахва възможността да ги премахнете без да искате. Windows 10 20H1 ще е достъпна за всички съвместими устройства в началото на следващата година.

 

Oще от DIgital: Как да сканирате и почистите хард диска си в Windows 10