Aко сте собственик на компютър с WIndows 10 е добре да знаете, че Microsoft спряха поддръжката на част от компютрите за платформата. В случая засегнати са устройствата, които безплатно ъпдейтнаха към софтуера в първите седмици след премиерата му преди две години. Някои потребители вече се оплакаха, че виждат съобщение, с което са информирани, че техните машини не са съвместими с последната версия на Windows 10. Tова е Creators Update актуализацията с версия 1703, кoято е достъпна от март.

 

Самият текст подканя потребителите да деинсталират приложението, което предизвика проблема. Всъщност се оказва, че хардуера на по-старите компютри не покрива изискванията за последния ъпдейт на Windows 10, предаде ZDNet. Според сегашната информация проблема е свързан с устройствата, които имат Intel Atom Clover Trail процесори. Повечето от тях представляват бюджетни хибриди с Windows 8, които след това ъпдейтват към Windows 10.

 

Оказва се, че някои от по-новите устройства на водещите производители също не могат да ъпдейтнат към последния Windows 10. Съобщението за неочакваната грешка е свързано и с част от Clover Trail чиповете на Intel. Поне засега от Microsoft не са коментирали официално ситуацията. Ще е интересно да проследим точно по какви критерий се блокират опитите за ъпдейт на определени компютри. Дотогава е добре да знаете за този проблем, ако се опитвате да инсталирате последната версия на Windows 10.

 

Вижте каква е разликата между Windows 10 и Windows 10 S