Изминаха броени дни от голямото събитие, на което Apple официално представи iPhone 12. Както се очакваше серията включва четири модела с различни характеристики и големина на екраните. Предварителните поръчки ще стартират скоро, като реалните продажби на всички конфигурации на смартфоните ще са факт до края на ноември.

Най-атрактивните предложения са iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, като потребителите могат да се сдобият още с iPhone 12 mini и iPhone 12, които имат по-изгодна цена. Едва ли има съмнение, че 5-нанометровия Apple A14 Bionic процесор и поддръжката на 5G технологията са най-сериозния ъпгрейд в iPhone 12 серията.

Устройствата предлагат още една интересна функционалност, която някак остана встрани от полезрението на масовия потребител по време на премиерата. Toва са MagSafe аксесоарите, които могат да се прикачват с магнити на гърба на iPhone 12 и да предлагат допълнителни функционалности.

Специален интерес предизвиква възможността за 15W безжично зареждане ,който може да два пъти по-бързо за захрани iPhone 12.

 

 

За да се възползвате от пълния потенциал на функцията ви трябва официалното MagSafe зарядно, което Apple продават отделно за $39. В противен случай безжичното зареждане ще бъде ограничено до максимум 7.5W с популярния Qi стандарт.

iPhone 12 са първите смартфони, които могат безжично да се зареждат с мощност от 15W. Компанията обещава разнообразие от калъфи и аксесоари съвместими с MagSafe, които ще ви позволят да използвате смартфони, както никога досега. Едва ли има собственик на iPhone 12, който не би искал да добави по-добър обектив на камерата, за да прави още по-добри снимки и видео клипове.

Това ще е възможно с иновативната система на MagSafe и атрактивни камера модули на компании като Moment. Възможностите за персонализиране на iPhone 12, чрез магнитните аксесоари на практика са безкрайни и зависят изцяло от Apple мрежата им от партньори по цял свят.

Всичко това превръща MagSafe аксесоарите в една от най-сериозните причини да искате да купите една от четирите версии на iPhone 12.

 

Oще от Digital: Ето каква е цена на новите смартфони iPhone 12, Pro, Мax и mini и кога можем да си ги купим в България при А1, Виваком и Теленор