Vertu вероятно е най-добрия пример за съществуването на луксозна и премиум серия от смартфони в индустрията. Идеята да разполагате с устройство, което има платинено покритие, инкрустирано с диаманти е интересна и се харесва на много потребители, които имат нужните средства да си го позволят. Техният брой, обаче не е достатъчен за да може Vertu да имат силно присъствие на глобалния пазар и да се конкурират с другите компании като Samsung и Apple, коментира SlashGear.

 

В момента най-скъпите смартфони на пазара се продават за около $1000, но устройствата на Vertu са достъпни за средно $13 хил. Фактор, който едновременно гарантира качеството им, но и редуцира значително броя на хората, които могат да си ги позволят, предаде SlashGear. Vertu винаги са залагали на премиум материалите като скъпоценни камъни или в платина в промотирането на своите продукти. Един от проблемите е, че с тях се работи трудно и смартфоните не са най-подходящите устройства за използването им.

 

Данните на анализаторите показват, че повечето потребители сменят своето устройство на всеки две години. Това е твърде кратък период, за да се оправдае инвестиция в толкова луксозен смартфон като моделите на Vertu. Именно това е причината устройствата с този бранд да не продават добре на пазара и в крайна сметка предизвика финансовите проблеми на компанията. В последните години тя смени няколко пъти своите собственици и ще е интересно да видим каква ще бъде нейната бъдеща стратегия.

 

Вижте кои са смартфоните с най-издръжливи батерии на българския пазар