Остават броени дни до старта на изложението MWC 2019, на което ще видим множество премиери на водещите производители. Ключов акцент на мобилния конгрес ще бъдат смартфоните с гъвкави дисплеи. Поне няколко от най-популярните брандове ще покажат подобни прототипи, сред които изпъкват имената на Samsung, Huawei и Xiaomi. Конкуренцията между тях гарантира, че гъвкавите устройства ще се продават преди края на 2019г. 

 

Въпреки това едва ли много хора ще могат да си позволят лукса да имат модел с гъвкав дисплей, тъй като тези смартфони ще са налични на цени от порядъка на $1500-$1700. Сега разбираме, че LG нямат намерение да бързат с премиерата на първия си модел в този пазарен сегмент, информира Digitimes. Данните бяха потвърдени лично от шефа на дивизията за смартфони и телевизори на компанията, Браян Куон в негово интервю пред корейските медии. 

 

 

Следващата цел на компанията е да възстанови загубените си позиции и отново да започне да генерира приходи от сегмента на смартфоните. Именно заради това Браян Куон смята, че все още е твърде рано LG да подготвя подобна премиера. Все пак той обърна внимание на факта, че вече са инвестирани сериозни средства в тази технология, но е нужно време да започнат да се материализират в реални приходи. Припомняме ви, че в началото на годината видяхме сгъваеми телевизори от LG.

 

Още от Digital: BOE Technology започват производството на шеста генерация гъвкави OLED дисплеи