Смартфоните предлагат разнообразие от умни функционалности, с които може да се забавляваме и бъдем продуктивни, когато сме в движение. Фитнес приложенията също са неизменна част от водещите мобилни платформи, като все повече хора предпочитат да използват отделно устройство за тази цел.

От началото на пандемията досега се отчитат високи продажби на умни часовници и фитнес тракери. Анализаторите очакват тези трендове да продължат и през настоящата година.

Има доста потребители, които разполагат с няколко джаджи за фитнес на различни производители. Най-голям интерес потребителите проявяват към устройствата на компании като Apple, Samsung, Huawei, Fitbit, Honor и др. Използването на няколко фитнес джаджи, обаче може да създаде повече проблеми, отколкото очаквате.

Следенето на една и съща активност или тренировка може да доведе до резултати, които са сходни, но не и еднакви. Разлика в сърдечния ритъм като 110bpm или 130bpm или отклонени от 1500-2000 крачки при направени около 10 хил. в рамките на деня са нещо нормално.

 

 

 

Подобна е ситуацията при следенето на качеството на съня, твърдят от PocketNow. Най-доброто решение е да се придържате към едно устройство. Така ще може да се фокусирате върху реалните резултати и по-важните неща, отколкото постоянно да измервате разликите в стойностите.

Имайте предвид, че понякога измерването на крачките може да става от смартфона и умния часовник едновременно, което да дублира реалната стойност. Обикновено в менюто с настройки на фитнес приложенията можете да коригирате този показател.

В крайна сметка по-важно е да бъдете постоянни и търпеливо да постигате целите си, вместо да губите енергия да търсите причините за различните резултати, регистрирани от джаджите, които използвате всеки ден.

 

Още от Digital: Как да проверите дали вашия фитнес тракер е защитен