Повечето от вас със сигурност си спомнят 2016 година, когато Apple представиха своя iPhone SE. Той беше първия бюджетен смартфон на бранда, който имаше добри технически характеристики, побрани в тяло с визия заимствана от по-старото поколение iPhone 5. 
SE бързо събра фенове и отбеляза сериозни продажби. Красноречив факт за качествата на смартфона е това, че дори до днес има хора, които продължават да използват старите си iPhone SE-та.  

 

 

Тези хора сега обаче имат причина да ъпгрейднат устройствата си към новото поколение iPhone SE (2020), за премиерата на което Digital.bg писа.  Там ние споменахме, че цената на базовата версия на iPhone SE (2020) с 64GB памет е 479 Евро. Любопитно е обаче да се отбележи, че в САЩ и този път цената на новия iPhone е доста по-евтина - 399 Долара. 
Кратка справка и бързо пресмятане на инфлацията от 2016г. до днес, показват че iPhone SE (2020) е най-евтиният iPhone, който Apple са създавали до момента. Първият iPhone SE (2016) днес би струвал точно 429 Долара.

В това няма  нищо лошо, дори напротив. По този начин Apple печелят не само феновете, които са имали от първия SE, но и нови които искат да дадат за следващия си смартфон по-малко пари. Цената на iPhone SE (2020) нагледно  доказва, че Apple са се поучили от грешките, които са правили в последните години.
Най-голямата от тях несъмнено беше откровеният провал iPhone 5C, който въпреки пластмасовият си корпус, днес би струвал над 700 долара. На фона на предлаганото от пазара в онзи момент, той имаше евтин вид, малко памет и още куп други недостатъци, които не се компенсираха от ниска цена.

 

 

С такава днес може да се похвали iPhone SE (2020), който обаче има добри технически параметри. Например смартфонът се задвижва от централен процесор Apple A13 Bionic, който официално бе представен през миналата година и дебютира при iPhone 11.

 

 

iPhone SE (2020) е идеалното решение за феновете на Apple, които са си купили iPhone 11 Pro и искат да вземат нещо доста по-евтино и също толкова производително за своите деца или родители. дизайнът на устройството не е лош - той почти напълно копира iPhone 8, който редица проучвания сочат, че се харесва на хората. От iPhone 8 са заимствани още дисплея и камерите.
 
Така представен, реално SE (2020) има всички предпоставки да се превърне в бестселър, но дали това ще се случи - предстои да разберем в близките месеци, защото определено на реализирането му ще повлияе и кризата с COVID-1, която е обзела целия свят в момента.

Още от Digital.bg: Google и Apple разработват унифициран метод за двуфакторна автентикация