iPhone 12 ще се превърне в първият смартфон на компанията, който поддържа 5G технологията. Освен стандартните ъпгрейди свързани с дизайна и камерата можем да очакваме и интеграция на 5nm Apple A14 Bionic процесор. Това ще гарантира оптимална работа и дълъг живот на батерията, дори при активна употреба и 5G свързаност. 

Феновете на Apple имат много причини да искат да купят новите смартфони, като премиум версиите ще са оборудвани и с LiDAR сензори. Ако проявявате интерес към iPhone 12 няма как да не сте си задавали въпроса колко ще струва тазгодишния флагман на компанията. Оказва се, че производствената цена на iPhone 12 ще бъде $749, съобщава GizChina

 

 

Всъщност това е с $50 повече от $699, на които се продаваше най-евтината версия на iPhone 11. Най-голям принос за по-високата цена имат 5G компонентите от мощния процесор. Аpple също така се надяват да реализират премиерата на повече от 80 млн. смартфона от серията през 2020г.

Прогнозите им са приблизително 40% от всички доставки да бъдат генерирани от iPhone 12 Max. Oфициалното представяне на iPhone 12 се очаква на събитие в средата на октомври.

 

Oще от Digital: iPhone 12 Pro Max ще е първият смартфон на Apple с 6GB RAM