Здравната и икономическа криза покрай пандемията с COVID-19 в САЩ е в разгара си и това оказва голямо влияние както на потребителите, така и на бизнеса.
Предположенията са, че тази година Apple ще отбележат много по-ниски продажби на новите си флагман модели iPhone 12 в САЩ, защото те не са никак евтини, а в момента милиони американци са загубили работата си и в резултат на това безработицата в страната е с рекордно високи нива. Респективно и хората, които биха отделили от бюджета си крупна сума за iPhone 12 рязко ще спадне.

 


COVID-19 оказва и сериозно негативно влияние и на производството на тези смартфони. Ограничените пътувания възпрепятстват инженерите на Apple да летят до Китай и да проверяват разработката на прототипите на iPhone 12. Това неминуемо ще окаже влияние така дългоочакваната премиера на новите флагмани на американският технологичен гигант.
По данни на инсайдъра Ming-Chi Kuo, премиерата на бъдещият iPhone 12 ще се забави с около месец и поради още една причина. Това е съществена промяна в дизайна на антената на устройството смартфона в AiP пакет. 
Всъщност слуховете за различни причини за забавянето на премиерата на новите айфони е са доста и е хубаво да отсеем недостоверните от тях. Следейки от дълго време Ming-Chi Kuo в AppleInsider, можем да кажем, че той винаги е споделял достоверна информация в аванс, която последствие се е доказвала като реална. 
Други данни, които инсайдъра споделя за новото поколение смартфони на Apple е, че 5.4 и 6.1 инчовите модели на iPhone 12 ще започнат масово производство през Септември, а по-големият iPhone 12 Pro Max, започне да се произвежда масово месец по-късно. 

 


Това до голяма степен може да се дължи и на променя в разположението на прореза на предната селфи камера, което също беше сред коментираните теми около Apple тази седмица. 
Като условните месеци - Септември и Октомври не са дадени от Kuo като старт на продажбите, а на масовото производството. Ако предположението му се окаже вярно, продажбите на двата по-малки модела ще започнат през Октомври или дори Ноември, а iPhone 12 Pro Max ще влезне в продажба чак през Декември. 
Иначе традиционната премиера, която Apple организират за флагман смартфоните си всяка година си остава за Септември.

Още от Digital.bg: Xiaomi ще представят първия смартфон със 150MP камера