Sony стартираха продажбите на PlayStation 5 и могат да се похвалят с впечатляващ интерес към конзолата. Геймърите по цял свят нямат нетърпение да започнат да се забавляват с любимите си игри, като се възползват от множеството подобрения в Sony PS5. Устройството предлага сериозни хардуерни актуализации и ще е съвместимо с нови и ексклузивни заглавия на големите разработчици.

Феновете на игрите, обаче са принудени да се съобразят с факта, че компанията не разполага с достатъчен брой на конзолите, за да отговори на високото търсене. Ако сте опитвали да търсите Sony PS5 в големи търговски и онлайн вериги е много вероятно да не сте постигнали успех.

Ситуацията е сходна по цял свят, като Sony потвърдиха, че наличните количества на PlayStation 5 са почти изчерпани.

Все пак компанията работи усилено със своите партньори, за да осигури достатъчно бройки на конзолата навреме за празничния сезон в края на 2020г. Докато това се случи ще трябва да се въоръжите с още малко търпение.

 

 

Бъдете много внимателни от различни спекулативни оферти онлайн, които предлагат да купите устройството със сериозна надценка. В този случай цените достигат до $1000 и дори $2000, като реалната цена на Sony PS5 е $499. Ако се опитвате да се сдобиете с конзолата ще трябва да се справите с още един неочакван проблем.

От Reuters информират за разпространението на т.нар. "Scalper" ботове, които минимализират възможността да си купите PS5 онлайн. Всъщност под това име се крие софтуер, който е съдаден да реагира мигновено и да извършва поръчка много по-бързо отколкото е възможно да го направи човек.

Всеки път когато голяма верига пусне нови бройки на Sony PS5 се задейства подобна автоматизирана система, която изкупва наличния инвентар. Това се случва в популярни платформи като eBay и Amazon, което налага допълнителни действия, за да се блокират въпросните ботове.

Представители на Walmart потвърдиха, че са блокирали над 20 млн. подобни опити на ботовете през първите 30 минути след стартирането на продажбите на конзолата.

 

Още от Digital: Ето кога Sony PlayStation 5 ще се продава отново по магазините