Илън Мъск се утвърди като едно от най-влиятелните имена в технологичната индустрия. В момента той притежава компаниите SpaceX и Tesla. като постоянно привлича внимание с новите си иновативни проекти. Илън Мъск публикува съобщение в своя Twitter акаунт, с което се хавали, че е купил официално домейна X.com. За съжаление той не пожела да разкрие детайли какви са бъдещите му планове за употребата на това име в реален уеб сайт, предаде CNet.

 

В своя туит той изрази задоволство от PayPal, които му позволяват да придобие обратно контрола над домейна X.com. Oт компанията също потвърдиха, че Илън Мъск вече е собственик на домейна. Самият той сподели, че за него той има голяма сантиментална стойност и поне за сега не планира да го използва за промотиране на негови продукти или услуги. Историята на X.com е много интересна и води началото си още от края на 90-те години на миналия век, когато Илън Мъск регистрира този домейн.

 

Снимката показва как Илън Мъск държи дебитна карта с логото на X.com през 2000г.

 

Първоначално той го използва за своята финанасова услуга, която се превърна в уеб сайта Confinity и през 2001г. стана основата на PayPal. Домейните само с една буква не се срещат често ,а този  с универсалната буква X вероятно е най-интересния от всички тях. Предстои да видим какви са плановете на Илън Мъск за тази страница и дали тя ще стане част от реален продукт на пазара като компанията SpaceX или Model X на Tesla, или просто ще запази сантименталната си стойност.

 

Вижте как Елън Мъск иска да премахне границата между компютрите и човешкия мозък