Тези от вас които са фенове на социалните мрежи, сигурно са забелязали, че в последния час Facebook и Instagram не работят.

Възможно е и първо да сте забелязали, че съобщенията ви в Messenger и WhatsApp не се изпращат. Като излизат под формата на “изчакващи”. Не, проблемът не е в интернет доставчика ви. Не превключвайте смартфоните си и от Wi-Fi на мобилни данни. Проблема няма да изчезне. Приложението Messenger е пряко свързано с Facebook и респективно, то също не работи. Идентичен проблем има и с WhatsApp, който също е собственост на Facebook.

 

Как могат да се разгледат профила ни във Facebook, дори и да е бил заключен  | Digital.bg

 

В Интернет пространството има стотици хиляди питания “Защо Facebook или Instagram” не работи. Проблемът не е локален само в България.

Към момента в който публикуваме тази новина, от Facebook още не са излизали с официана информация, кога проблемът ще бъде отстранен. Няма и информация на какво се дължи срива в сървърите на компанията.

 

Защо Facebook и Instagram спряха да показват превю на линковете в Европа |  Digital.bg

 

Проблемът не се случва за първи път и назад във времето Facebook и производните му социални мрежи на технологичния гигант и друг път са имали сривове, които обаче са били отстранявани по-бързо от настоящия.