Модерните смартфони предлагат впечатляващ живот на батерията и са базирани на различни технологии за бързо зареждане. Това е много полезна иновация, особено когато пътувате и се налага за кратко време да захраните батерията си достатъчно, че да може да използвате устройството в продължение на няколко часа. Интересът на потребителите към тях е доста голям, което е причина всеки водещ производител да разработва своя технология за бързо зареждане, предаде PocketNow.

 

Тестовете на Hometop показват, че Huawei SuperCharge превъзхожда всички конкурентни методи и е избрана за най-добрата технология за бързо зареждане. Технологията предлага най-голяма мощност на зареждане от 22.5W, която позволява да се зареди 3400mAh батерия на Honor 10 на пълен капацитет за 73 минути. Втората позиция в тази престижна класация е на Dash Charge, която е в състояние да зареди OnePlus 6 за около 80 минути. Motorola Turbo Charge се справя със задачата за 82 мин. 

 

 

Qualcomm Quick Charge е на четвърто място, успявайки да зареди батерията на LG G7 ThinQ за период от 100 минути. Идентичните технологии на Samsung и Apple могат да го направят за съответно 105 и 125 минути. Резултатите са доста интересни и могат да ви насочат към даден производител, ако планирате да си купите нов смартфон с подобна функционалност. Конкуренцията между големите компании и модерните технологии са сигурна гаранция, че подобни методи ще стават още по-добри с течение на времето.

 

Още от Digital: Как да зареждаме Android смартфона си по-бързо