HP публикуваха официално финансовите си резултати за последното тримесечие, които изненадаха в положителен план анализаторите. Конкретните данни разкриват, че бизнеса с принтери на компанията е генерирал приходи в размер на $14.6 млрд. за първото фискално тримесечие на 2020г. Всъщност това представлява 0.6% спад, спрямо резултатите за същия период година по-рано. Въпреки това представянето е в границите на първоначалните очаквания на пазарните наблюдатели, съобщава TheRegister.

 

Печалбата на компанията за тримесечието, което свърши на 31 януари са $700 млн., което е спад с 15%. Инвеститорите ще получат дивидент на акция от $0.46, което е минимален спад от $0.51 преди година по-рано. Все пак анализаторите прогнозираха тази стойност да бъде максимум $0.42. Нетните приходи на HP на "Personal Systems" дивизията отчитат ръст от 2% на годишна база при оперативен маргин от 7%. В същото време, обаче продажбите на "Consumer Systems" дивизията отчита спад от 7% за изминалото тримесечие.

 

Бордът на директорите на НР също така се е свързал с Xerox, за да установи дали разполагат с предложение, което генерира сериозна полза за инвеститорите. Компанията би разгледала оферта, която съвпада с финансовия и стратегическия план. Главният изпълнителен директор, Енрике Лорес увери своите акционери, че НР няма да приеме никакви оферти за придобиване, които не задоволяват максимално интересите на компанията и инвеститорите. Продължава стратегията за редуциране на разходите и намаляване на персонала на НР.
 

 

Още от Digital: Xerox предложиха $34 млрд., за да купят HP Inc.