Въпреки че повечето от нас днес използват 3G или 4G телефони, има и такива, които остават верни на телефоните без някоя от съвременните операционни системи за смартфони. Това съвпада с препоръките на специалистите да ползваме обикновен телефон, за да подобрим социалния си живот и се избавим от виртуалната мания да следим по всяко време всичко в интернет.

 

Разбира се, смартфоните са неизбежното бъдеще като комуникационни устройства, но ще се съгласите, че обикновените телефони за провеждане на мобилни телефонни разговори също ще продължат да имат бъдеще сред масовия потребител. Със смартфоните идват и много проблеми със социалната комуникация, като отчуждаване от най-близките ни хора, депресии и нов вид зависимости.

 

От Mashable също са на мнение, че старите телефони имат своето очарование и предимства, които повечето потребителите биха оценили, но поради последните тенденции и мнението на останалите досега не са били склонни да си купят такъв модел. Затова те ни предлагат списък с предимствата им, поради което потребителите все по-често ще запознат да се връщат към този тип устройства.

1. По-ниски месечни разходи

Освен че старите модели телефони са много по-евтини от смартфоните, месечните планове за тях също са много по-евтини. Помислете само за колко други полезни неща ще можете да похарчите парите си. Това не означава, че няма повече да сте онлайн. Ако имате интернет у дома и в офиса, защо ви е нужен и на телефона ви?

2. Ще може да се концентрирате върху важните неща от живота и върху най-близките ви

Телефоните и таблетите направиха общуването толкова лесно, че вече никой не си спомня как общуваше с приятели и познати само допреди няколко години. Това е лошо обаче за взаимоотношенията ни по много причини и все повече хора ще пожелаят то да се промени.

3. Ще опазите здравето си

Изследователи от Държавния университет в Кент са установили, че собствениците на мобилни телефони, които им отделят прекалено много време имат по-малко успехи, по-висока тревожност и по-ниска удовлетвореност от живота в сравнение с тези, които използват мобилните си устройства по-рядко. Освен това учените са установили, че дори след почивка, хората, които са прекарали времето си с любимото си устройство са по-изнервени, по-напрегнати и по-тревожни, в сравнение с тези прекарали времето си в четене на книга или в разговори с реални хора.

4. Евтините телефони отблъскват крадците

Ако се притеснявате за вашата безопасност, то имайте предвид, че старите модели телефони направо отблъскват крадците,  които за сметка на това се ‘лепят’ като мухи на мед на потребителите със смартфони.

5. Те са за изключително здрави устройства

Когато изтървете смартфона си от 1 м височина, неговият дисплей ще се счупи в голям брой от случаите, а това на практика означава, че джаджата ви ще бъде неизползваема. Ако обаче вашият стар телефон претърпи подобна злополука, много е вероятно той да продължи да работи добре. Ако все пак се наложи да го смените, по-леко ще преглътнете загубите.

6. Сигурност

Това е може би най-важната причина, поради която много хора решават да изберат обикновен телефон, защото това е начинът да не позволявате на хората да знаят къде сте и какво правите по всяко време на деня или през нощта. Освен това, в случай че загубите телефона си, пак ще спите спокойно, защото този, който го намери едва ли ще намери кой знае каква информация в него освен контактите ви.

 

Вижте как влияят смартфоните на начина, по който общуваме