Google както се очакваше най-накрая реализираха премиерата на смартфоните Nexus 5X и Nexus 6P, които са и първите устройства, работещи с новата платформа Android 6.0 Marshmallow. Успоредно с многото подобрения в тях, в сравнение с предшествениците им трябва да обърнем внимание и на факта, че сега е първия път когато компанията решава да позволи на два производителя да разработят собствени модели с бранда Nexus в рамките на една календарна година. Разбира се това не е случайно решение, а добре премислен ход, с който Google се надяват да генерират по-високи продажби в глобалния пазар на смартфони, предаде BuzzFeed.

 

Oсновната причина за това е, че компанията си е научила уроците от премиерата на предното поколение на моделите, а именно Nexus 5 и Nexus 6, когато според нея потребителите са показали по най-категоричен начин, че има много лоялни фенове на този бранд. Google са забелязали ,че много хора обожават да използват устройства с по-компактни устройства с по-малки 5-инчови дисплеи, докато в същото време част от тях, предимно на по-млада възраст не биха искали да се разделят със своя фаблет. Именно желанието на технологичния гигант да отговори на нуждите на тези две категории потребители е причината да видим през тази година едновременното представяне на два смартфона Nexus. 

 

Стоковата версия на Android не е единствената сходна черта, която споделят двете устройства, тъй като те са оборудвани с идентични 12-мегапикселови камери, които имат пиксели с големина от 1.55 микрона, които позволяват улавянето на по-добри кадри при липсата на достатъчнo светлина. Другият им общ компонент е сензора за пръстови отпечатъци, който е кръстен Nexus Imprint и е разположен в задната част на смартфоните, тъй като така позволява само за секунда да отключите своето устройство и да работите с него, след като го извадите от джоба си. За нас потребителите ще е много интересно да проследим дали новата стратегия на Google и премиерата на два модела Nexus ще ѝ позволи да генерира повече приходи от продажбите им.

 

Вижте какво трябва да знаем за Android 6.0 Marshmallow