Tрадиционно днешният ден е удобен начин да се пошегувате с приятелите и любимите хора. Доброто настроение на 1 април е запазена марка на Google, които през годините винаги са ни изненадвали на тази дата. Шегите на компанията намират място в пълното им портфолио от продукти, което ги прави достъпни за огромен брой хора по цял свят. Тази година, обаче ще бъде изключение от правилото, тъй като Google официално няма да отбелязват 1 април с нови, забавни и креативни идеи, съобщава TheVerge.

 

Самата информация бе потвърдена от компанията, която смята, че не е подходящо да се забавляваме в контекста на пандемията от коронавирус по цял свят. Именно заради това Google ще пропуснат 1 април, за да изразят подкрепа към болните и лекарите, които денонощно се борят с разпространението на COVID-19. Вместо това компанията ще насочи усилията си към това да помага на потребителите да се справят в тази кризисна ситуация, като им предоставят полезна информация и съвети свързани със заплахата.

 

 

Google също така са информирали служителите си да не предприемат самоинициативно различни проекти за шеги, тък като противоречи на тазгодишната им политика. Решението на компанията е разбираемо, като се има предвид, че сега не е подходящ момент да празнуваме и да се забавляваме. Шефът на Google, Сундар Пичай подкани своите служители да се включат в различни благотворителните организации да помогнат на хората, които се нуждаят от подкрепа

 

Компанията ще дарява около $10 хил. от заплатата на всеки свой служител, за да финансира подобни инициативи. Няма да е изненадващо, а кои и другите големи технологични компании си спестят тазгодишните забавления свързани с 1 април. Дългата история на Google на тази дата води началото си още от 2000г., но ето, че сега ще бъде едно от малките изключения, в които компанията няма да се позабавлява за наша сметка.

 

Още от Digital: 9 нови приложения на Google, които си заслужава да пробвате