Въпреки опитите на Microsoft да промотира агресивно Windows 10 особено сред бизнес средите е факт, че има доста хора, които продължават да работят с Windows 7. Интересът към старата версия на платформата дори накара Microsoft да удължи поддръжката на Windows 7 до края на 2023г. Aкоо ще използвате този софтуер все пак е добре да знаете, че компанията вече не предоставя ключови ъпдейти за сигурност. Това превръща компютрите с Windows 7 в удобна мишена за хакерите.

 

Последното предупреждение за сигурността идва от Google, които откриха ключова уязвимост в кода на Windows. От Microsoft вече представиха актуализация за устройствата с Windows 10, която предлага защита срещу този проблем. Новият доклад за сигурност на Google показва, че устройствата с Windows 7 все още са уязвими, информира SlashGear. Компанията дори отправи призив към потребителите да преминат към Windows 10 и да инсталират последните пачове за сигурност.

 

 

Google препоръчват и да инсталирате Chrome 72.0.3626.121 или по-висока версия на уеб браузъра, за да бъдете защитени от този недостатък. Фактът, че Microsoft вече стартира финалният етап от поддръжката на Windows 7 означава, че няма да представят повече ъпдейти за сигурност. Новите версии на популярните приложения също вече не поддържат Windows 7. Това налага всеки потребител самостоятелно да предприеме действия, с които да гарантира сигурността на личните си данни.

 

Oще от Digital: Защо много потребители предпочитат Windows 7 пред Windows 10