Компанията започна да информира собствениците на компютри с Windows и macOS за неочакван проблем в браузъра Chrome. Експертите на Google са открили ключова уязвимост и подканват всички потребителите да ъпдейтнат към последната версия на Google Chrome. Самият недостатък е известен в базата данни на компанията като CVE-2019-5786, но засега пач за него има само в Chrome 72.0.3626.121.

 

Това е версия на уеб браузъра, която е достъпна за изтегляне от 1 март. Първоначалните данни на Google показват, че проблема е свързан с FileReader системата за управление на паметта. Благодарение на нея браузъра позволява на уеб приложенията на отварят файлове, които се съхраняват в компютрите, съобщава mswoweruser. В същото време, обаче осигурява достъп на хакери до хардуера на устройствата.

 

 

Ако все още не сте получили последната актуализация на Google Chrome е добре сами да проверите в менюто. Трябва да отворите "About Chrome" раздела в "Settings", за да проверите има ли налични ъпдейти. Подобни уязвимости са изключително неприятни, тъй като в повечето случаи остават незабелязани за потребителите. Google Chrome е един от най-популярните браузъри, който скоро ще ни предпазва ефективно срещу заплахи от подобен тип в интернет.

 

Oще от Digital: Четири добри aлтернативи на браузъра Google Chrome за всички платформи