Google постоянно финансират разнообразни технологични проекти, като най-успешните от тях намират приложения в популярните им приложения и услуги. Компанията също така разработва една от най-добрите технологии за лицево разпознаване в индустрията. Алгоритмите на Google могат за кракто време да анализират стотици точки от лицето на даден човек, за да го идентифицират сред много други хора в огромна база данни. Това е особено подходяща иновация за смартфоните с Android. 

 

Въпреки това инженерите на Google смятат, че има редица проблеми, които трябва да бъдат отстранени при масовото навлизане на тази иновация. Компанията отказва да комерсиализира своята технологии преди да се стигне до решение, което гарантира, че отговаря по най-добър начин на ценностите и критериите им за високо качество. Основният проблем е свързан със сигурноста на потребителите, особено когато подобни технологии се използват ма публични мероприятия, предаде CNet.

 

 

Представете си например, че сте на концерт и около сцената има камери, които постояно анализират лицата на присъстващите. Със сигурност има хора, които не биха искали да бъдат снимани по този начин ,а данните да се пазят в няоя база данни в интернет. Технологиите за лицево разпознаваме имат голям потенциал, не само за отключване на смартфоните, но и в бъдещите системи за видеонаблюдение. Google искат да се въведат стандарти, които да регламентират употребата им.

 

 

Още от Digital: Kaкво трябва да знаем за технологията за разпознаване на лица в смартфоните