Google вече провеждат много любопитен експеримент, с който искат да променят цвета на линковете в интернет от класическия син цвят, с който сме свикнали да ги виждаме и искат за в бъдеще те да се показват в черно. Идеята на компанията е доста интересна, тъй като сините връзки в глобалната мрежа през годините се превърнаха в неписано правило за съвременния уеб дизайн. Още от първите дни на интернет всяка една връзка, която споделяме винаги е била в син цвят и обикновено е подчертана, като тази традиция започва в началото на 90-те години на миналия век, съобщава Mashable.

 

Eдна от основните причини за това е, че наличието на този нюанс им позволява много по-лесно да се открояват от класическия черен текст на текста в уеб сайтовете, но ето, че Google смятат, че е време да променят тази ситуация. Новият проект на компанията може да промени изцяло начина, по който откриваме и консумираме съдържание в интернет, но пък от друга страна вероятно ще създаде и доста проблеми за много проблеми. Така например откриването на конкретен линк в черен цвят вътре в даден текст, който е със същия цвят би могло да се окаже трудна задача.

 

Огромното ресурси и невероятното влияние на Google сами по себе си са предпоставка тази интересна идея да предизвика истинска революция в интернет пространството. Все още не знаем точно каква е причината от компанията да изберат точно този цвят, за да променят визията на милионите хиперлинкове, които индексират всеки ден в интернет. По всичко личи, че ще е много интересно да проследим как ще се развива този проект и дали Google няма да сложат край на класическите сини хиперлинкове. 

 

Вижте най-добрите разширения за сканиране на уеб линкове