В началото на годината в интернет се появиха данни за интересна нова услуга, с която експериментират инженерите на Google и носи името Tablescape. Няколко седмици след това, обаче компанията престана да работи над идея и сега информираха потребителите, че не са се отказали от тази концепция. Tablescape е приложение, което има за цел да ни стимулира да публикуваме повече изображения на храни в Google+, предаде AndroidPolice.

 

Въпросните снимки са разделени в няколко категории, сред които личат тагове като “Vegeterian”, “Cheesy”, “Naughty”, като по този начин Google иска да разнообрази своята колекция от кадри с висока резолюция на популярни заведения в глобален мащаб. В същото време DeepMind дивизията на технологичния гигант работи над алгоритъм, с който не само разпознава храните, но и ни предоставя любопитна информация за тях, като например броя на калориите.

 

Самите снимки могат да се ъплоуднат в Google Maps за Android само с два клика и ще бъдете информирани с нотификации, когато услугата намери кадър, който е направен в близост до мястото, на което се намирате. Предвидена е опция да споделяте свои изображения с други потребители, както и да пращате линкове за тях в Google+. Новият проект на компанията е интересно доказателство, че тя е намерила интересен начин да популяризира и да ни информира с любопитни детайли за нещата, с които се храним.

 

Вижте как да използваме Google Maps без интернет