Новата операционна система изразява модерната концепция на Microsoft за софтуер, който може да е полезен на потребителите във всяка ситуация. Водещи приоритети в разработката на платформата са сигурността, бързата скорост и оптимизациите на интерфейса. Все пак компанията успокои своите потребители, че Windows 11 е оптимално решение за забавление с игри.

Ситуацията за геймърите, обаче ще бъде малко по-различна, според последните тестове на UL benchmarks. Създателите на популярния бенчмарк 3DMark проведоха серия от тестове на функцията за виртуализация "Virtual-Based Security" (VBS). Заключението им няма да се хареса на доста хора, тъй като се оказва, че Windows 11 редуцира с 30% производителността при гейминг, съобщава GizChina.

Microsoft VBS използва хардуерна виртуализация за създаването на безопасен памет ресурс за изпълнение на програми, който изолира определени приложения от операционната система. Когато функцията е активна се подобрява сигурността срещу вируси и зловреден софтуер, Това предназначение е насочено предимно към бизнес средите.

 

 

UL benchmarks обещаха да актуализират своя тестов софтуер с функция, която информира потребителите дали VBS е активирана. Новият ъпдейт ще включва още поддръжка на последните GPU модули на производителите, както и ще подобрява работата на Intel Tiger Lake процесорите.

Сигурността е приоритет за Microsoft, което е причината за по-ниската производителност при гейминг, заради VBS. Добре е да знaете, че функцията ще бъде активирана за всички нови устройства, които се продават на пазара с предварително инсталирана версия на Windows 11.

Все още няма данни дали производителите ще предоставят удобен начин да спираме VBS и да се наслаждаваме по най-добър начин на любимите си игри.

 

Oще от Digital: Windows 11 ще ни даде още една причина да изберем Android вместо iOS