Камерите са едни от най-търсените характеристики в смартфоните. Именно заради това конкуренцията по отношение на възможностите за мобилна фотография е много ожесточена. Една от най-популярните тенденции в индустрията напоследък са двойните задни камери, които се радват на голям интерес в световен мащаб. В контекста на тoзи факт бе доста странно, че Samsung заложиха само на един основен обектив в Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus. Мнозина анализатори прогнозира, че това ще ги постави в неравностойна позиция с другите флагмани, което все пак не се случи.

 

 

След това Galaxy Note 8 се превърна официално в първия модел на Samsung с две задни камери. Оказва се, че Samsung работят над подобни обективи вече 4-5 години, но са изчакали подходящия момент да представят смартфон с подобна функция на пазара. Премиерата на Galaxy Note 8 съвпада с момент, в броя на мегапикселите нямат значение, а хората и проявяват интерес към оптичното увеличение. От своя страна това функция, която е неизменна част от двойните камери, включително и в тези на Galaxy Note 8, информира TechRadar.

 

 

Тези обекти също така направиха възможен боке ефекта, който вече се радва на голяма популярност в индустрията. При него снимката се фокусира върху определен обект, а всички останали неща в кадъра са силно замъглени. За да се постигне този ефект трябва да се измери разстоянието между  устройството, което снимка и самия обект. Двойната камера генерира две перспективи, базирани на разликата между двете снимки и така на практика създава боке ефекта.

 

Вижте защо Samsung Galaxy Note 8 е смартфонът с най-добър дисплей в света