Активността ни в социалнaта мрежа е причината Facebook да разполагат с огромно количество информация за всеки потребител. Компанията знае не само как се казваме и къде живеем, но също каква музика предпочитаме, какви неща търсим в интернет и др. Същото може да се каже и за приятелите и най-близките ни кора, с които комуникираме най-често във Facebook. Личната ни информация се използва основно, за да виждаме по-релевантно съдържание в акаунтите си. 

 

Разработчиците на компанията експериментират с различни идеи как да направят News Feed още по-полезен за всички. Следващата идея е Facebook директно да попитат потребителите кои са най-добрите им приятели, съобщава Mashable. Социалната мрежа винаги е опитвала да предвиди кои са най-близките ни хора. Това е възможно със специални алгоритми, които обработват данните за активността на профилите във Facebook и следят с кой комуникираме най-често.

 

 

По всичко личи, че това не е достатъчно и компанията ще възприеме още по-агресивен подход, за да разбере желаната информация. Facebook потвърдиха, че са стартирали тестове с ограничен брой профили, които виждат уведомление, подканващо ги да споделят кои са най-близките им приятели. Според официалните данни отговорите ще са поверителни и са необходими, за да се подобрят филтрите на News Feed. Няма да е изненадващо, ако скоро това съобщение започне да се показва на всички профили.

 

Oще от Digital: Какво се случва когато деактивирате Facebook акаунта си