Apple ще представят след няколко седмици четири нови смартфона, като всичките модели ще бъдат оптимизирани за 5G технологията. Дългоочакваното събитие ще стане факт в средата на септември, когато ще научим повече за всички подобрения и изненади, които ще видим в iPhone 12.

Компанията обмисля интересна промяна в стратегията, която ще е свързана с бюджетната версия на iPhone 12. Според информация на Tom'sGuide от Apple ще представят този модел на пазара на цена от $549, което автоматично ще го превърне в най-евтиният премиум модел в портфолиото на Apple досега.

По този начин стандартната версия на iPhone 12 ще се превърне във второто бюджетно предложение на компанията за тази година. Припомняме ви, че iPhone SЕ (2020) дебютира преди няколко месеца, но неговата цена е $399. 

Голямата разлика е, че това е по-евтина версия на iPhone 11, докато предстоящото устройство ще предложи премиум спецификации, включително и поддръжка на 5G технологията.

 

 

Премиерата на устройство, което струва $549 със сигурност ще стимулира продажбите на Apple, които стартираха продажбите на iPhone X за почти двойно по-висока цена през 2017г. Компанията се надява да привлече вниманието на някои потребители на Android към своята екосистема, като им предложи по-евтин и атрактивен продукт. 

Това бизнес решение е провокирано и от стагнацията в пазара на смартфони и разпространението на коронавируса, което вече създаде проблеми с доставките. Аpple също така опитват да генерират повече приходи от приложенията и услугите, които предлагат на собствениците на iPhone и това ще продължи с премиерата на iPhone 12. 

Колкото повече представители на бизнеса използват устройства на Apple, толкова по-добре за iOS екосистемата. За в бъдеще акцента ще бъде върху разнообразните приложения и софтуерни иновации, които се предлагат за сметка на хардуерните параметри. 

Остава да разберем какви други спецификации ни очакват в бюджетния iPhone 12, който ще видим през септември.

 

Още от Digital: Ето каква ще е цената iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max