Все повече хора избират да ползват повече от един монитор в работата си. Защо е удобно да ползвате два монитора?

 

Според специалистите, независимо дали имате нужда от допълнителен екран, за да може да използвате няколко приложения едновременно, да създавате медии или да програмирате, един допълнителен екран може да улесни работата ви и да подобри производителността ви.

 

От Tech Radar ще се опитат да ни убедят че използването на два монитора има много предимства. Ето кои са те:

 

1. Благодарение на новия USB-C стандарт за свързване, към лаптопите може с лекота да се добавят до три Ultra HD монитора (или два 5K монитори, които са чудесни за редактиране на  4K видео). Ако използвате два монитора с Ultra HD резолюция, вие можете да отворите 8 приложения едновременно във всеки един от ъглите на екрана.

 

2. Както бе споменато, Ultra HD мониторите са чудесни за работа с няколко приложения едновременно, но какво може да направим ако искаме да използваме няколко устройства с един екран? Това в наши дни е възможно, благодарение на много по-големите модели като Dell P4317Q, масивен 43-инчов 4K телевизор с четири видео входове, които ви позволява да свържете няколко устройства и компютри и да ги използвате едновременно.


3. Packed Pixels е портативен монитор, който може да се използва като допълнителен екран към всички лаптопи с DisplayPort връзка. Друга алтернатива е Asus MB169C+, която е подходяща за собствениците на лаптопи с USB-C портове.

 

4. Ако програмирате игри за виртуална реалност, използването на втори монитор ще ви бъде много полезно, тъй като втория екран може да се използва като среда за тестване на играта, докато кодирането да се извършва на отделен екран.

 

Вижте как да използваме Android джаджата си като втори монитор за PC или Mac