Ако някой от вас някога е пробвал да изтрие акаунта си в някоя социална мрежа, то със сигурност помни колко трудно е било това. Не съществува бутон Delete, който на мига изтрива цялата ни информация. Според MakeUseOf, главният проблем с изтриването на акаунт във Facebook или Twitter е свързан с факта, че личните ни данни не съществуват изолирано, а са свързани с данните на много други потребители на същите социални мрежи. Това означава, че когато ние, например, изтрием акаунта си, това ще причини проблеми с акаунтите на приятелите, които са споделяли наши постове, тагвали са ни на собствени снимки и така нататък.

 

Разбира се, това не е единствената причина. Изтриването на акаунт е сложно, защото социалните мрежи нямат интерес да ги напускаме. За тях ние сме източник на приходи от реклама и основа, върху която да градят репутацията си. Социалните мрежи биха предпочели да сме неактивни, отколкото съвсем да ги напуснем, тъй като, от една страна, след време можем да решим да подновим активността си, а от друга, дори и неактивен, потребителят си е потребител, тоест допринася за общия брой на ползвателите на услугата.

 

Още от Digital: Знаете ли, че: Без Facebook телефонът ви с Android е 15% по-бърз

 

Ако решите да изтриете акаунта си, подгответе се за дълъг процес и за постоянно напомняне от страна на социалните мрежи, че е по-добре да не взимате такова радикално решение. Решението, разбира се, е изцяло ваше. Ако наистина искате да скъсате със света на някоя социална мрежа, препоръчваме ви да използвате сайт от типа на JustDeleteMe, който съдържа подробна информация за това как да изтрием акаунтите си във всички популярни мрежи в света.