Случвало ли ви се е да се храните на борда на самолет? Хареса ли ви вкуса и качеството на ястието, което ви предложиха? Може да прозвучи малко странно, но няма значение какъв е отговора ви на този въпрос. Има доста спорове дали трябва да се консумира изобщо храна по време на полет в пътнически самолети. При някои дестинации, обаче самото пътуване може да надхвърли 10 часа и за много хора е непосилно да останат гладни толкова дълго време.

 

От BusinessInsider се свързаха с диетолози, за да чуят мнението им по този интересен въпрос. Тяхното заключение е, че трябва да консумирате минимални количества храни, но твърде често тези предлагани на борда не са подходящи. Най-добрият вариант по време на продължителен полет е да използвате продукти с високо съдържание на вода като плодове и зеленчуци. В това число влизат неща като моркови, ябълки, праскови, целина, сливи и др.

 

Специалистите също така препоръчват и консумацията на ядки. Ако се въздържате от каквато и да е храна това може да ви накара да се почувствате отслабнали, да ви дехидратира и да предизвика главоболие. В подобна ситуацията ефекта на часовата разлика също би бил много по-силен. Това означава, че човешкото тяло се нуждае от малко, но полезна храна по време да дългите полети със самолети.

 

Вижте пет факта за самолетите, които ще излекуват страха ви от летене