Собствениците на смартфони с Android могат да открият разнообразие от атрактивни приложения и игри в Google Play. Компанията периодично предлага и ексклузивни оферти на премиум заглавия на по-ниска цена, което гарантира още повече възможности за забавление. В същото време колкото повече приложения използвате на устройството си, толкова по-досадни биха могли да станат постоянните ъпдейти. Добрата новина е, че има как лесно да се справите с постоянните нотификации на началния екран.

 

Най-ефективният вариант е да спрете функцията за автоматични актуализации в Google Play, предаде AndroidAuhtority. Това ще ви гарантира, че нито едно заглавие няма да се ъпдейтне, докато сами не решите това да стане. Другото предимство на този подход е, че ще се предпазите, когато има бъг в нов ъпдейт на дадено приложение, което нарушава работата му. Някои разработчици също така започват да разпространяват реклами на цял екран или зловреден софтуер с новите версии на приложенията в Google Play.

 

 

В някои случай Google подканят самите разработчици да представят по-рано дадена актуализация, която премахва някои от полезните функции. Промени могат да настъпят и с разрешенията за достъп, които искат отделните приложения. Само преди няколко дни възникна проблем с последната версия на Twitter, която постоянно забиваше и принуди много хора да изтрият кеш паметта или да инсталират отново софтуера. Ако спрете автоматичните ъпдейти в Google Play на смартфона ще си спестите всички гореизброени проблеми.

 

Oще от Digital: 3 начина да купуваме приложения и игри в Google Play без кредитна карта